3 tehokasta vinkkiä palkankorotuksen saamiseksi

Palkankorotuksen pyytäminen on pääasiassa oman arvon tuntemista. Sitä, että arvostat itseäsi. Myös työnantaja pystyy aistimaan, koska työntekijä ymmärtää oman arvonsa.

Tästä syystä itse palkankorotusprosessi alkaa jo ennen kuin pomon ovea käydään koputtamassa. Sitä ennen täytyy perehtyä asioihin hyvin. Vaikka esiintymistä ja muuta taitelua, kuten vuorosanojen opettelua tai peilin edessä harjoittelu, voi kokeilla niin ne eivät ole tärkeimpiä asioita. Tärkeintä on selvittää järkevät perustelut, joiden pohjalta palkankorotusta pyydetään. Näistä puhummekin tällä sivulla paljon. Parhaita syitä ovat osaamisen lisääntyminen eli lisäkouluttautuminen, toimenkuvan muuttuminen vastuullisemmaksi tai muutos ylipäätänsä sekä työssäoloaikojen muutos tai pidentyminen.

Itse palkankorotusta neuvoteltaessa tai tietysti ennen neuvotteluun menoa kannattaa huolehtia muutamista asioista. Pukeudu siististi ja asiallisesti. Jos työpaikalla on pukukoodi niin toimi sen mukaisesti, mutta huolehdi että vaatteesi ovat tiptop kunnossa. Katso, että yleisilmeesi on muutenkin siisti ja asiallinen. Nuku hyvin edellisenä yönä. Anna kehosi ja mielesi levätä. Lähde hyvillä fiiliksillä neuvotteluun.

Pyydä rohkeasti ja roimasti

Neuvottelussa tärkeintä on rohkeus. Pyytää saa ja roimasti. Näennäiset korotukset kannattaa unohtaa. Toki ne voi saada, mutta palkkaa pitää uskaltaa pyytää kunnolla. Kosmeettiset korotukset tulevat kyllä muutenkin.

Palkan pyytäminen oman tuntemuksen mukaan kertoo arvotuksestasi itseäsi ja osaamistasi kohtaan. Hyvä esimies arvostaa sellaista työntekijää, kuka uskaltaa pyytää ja pitää päänsä sen suhteen riippumatta siitä, että saako korotuksen vai ei.

Kun mukana on sopivasti taustatietoa oman alan palkoista niin palkankorotus lohkeaa varmasti.

Käyttäydy varmasti

Jos lähdet neuvotteluun hyvin levänneenä ja rennolla mielellä, voit toimia reippaasti ja varmasti. Reipas käyttätyminen kertoo ja luo mielikuvaa siitä kuinka hoidat työsi ja miten asennoidut siihen. Sanaton viestintä on iso osa kaikkea toimintaamme, usein jopa enemmän kuin sanallinen viestintä.

Yhtä ja tarkkaan sääntöä viestimiseen ei ole. Pääasia, että olet reipas ja positiivinen koko ajan, oli tulos mitä tahansa. Jätät vähintään todella hyvän mielikuvan itsestäsi.

Yksi tärkeistä muistettavista asioista on katsekontaktin ottaminen ja säilyttäminen. Se kertoo molemmille osapuolille paljon. Voit lukea tilannetta kulkeeko se haluamaasi suuntaan. Samalla toinen osapuoli näkee, että et pelkää pyytää tai salaile mitään. Pystyt pitämään sen avulla tilanteen paremmin hallussasi.

Neuvottele

Kun puhutaan palkankorotuspyynnöstä tai palkankorotusvaatimuksesta niin täytyy pitää mielessä, että mikä on tehokkain tapa saada palkankorotus. Pyytäminen voidaan tehdä arvokkaasti, mutta se voi olla myös nöyristelevä tilanne. Nöyristely ei auta, eikä se ole paras tai tehokkain tapa vakuuttaa esimiestä. Vaatimus taas voi tuntua liian raskaalta, joskus jopa kiristämiseltä. Sitä kannattaa taas välttää. Emme halua lähteä uhkailemaan esimiestämme, se ei kanna kovin pitkälle.

Paras tapa on lähteä ehdottamaan korotusta ja neuvottelemaan ehdotuksen pohjalta. Se luo pohjaa yhteisten etujen ajamiselle ja yhteistyön tekemiselle. Yhteistyöllä voidaan löytää molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

Parhaat neuvottelut ovat keskusteluja. Silloin asioita tuodaan luonnollisesti esille ja kertoa mukavasti jutellen millä perusteilla palkankorotusta on hakemassa.

Keskutelu petaa pöydän toiselle osapuolelle tuoda hänen näkökulmansa esille luontevasti. Silloin saat arvokasta tietoa mitä tarvitset, eikä sitä tarvitse yrittää väkisin kaivaa. Haastaminen tai uhittelu pistää toisen vain puolustuskannalle.

Koonti

Valmistaudu neuvotteluun hyvin. Lähde reippaalla mielellä ja asenteella. Toimi varmasti ja esitä tuntuva korotus palkkaasi. Ole valmis keskustelemaan asiasta ja löytämään ratkaisun yhteistyössä.

Leave A Response

* Denotes Required Field