5 askelta palkankorotukseen palkkaneuvottelussa

Ovatko palkkaneuvottelut ovella? Kaipaatko lisää vinkkejä neuvotteluun? Tämä kirjoitus on sinulle. Tässä lyhyt 5 askeleen kaava palkankorotuksen saamiseksi palkkaneuvottelussa.

1. Aseta selkeä tavoite

Aloita miettimällä mitä haluat tavoitella neuvotteluista, mikä on päämääräsi. Aseta selkeä palkkatavoite lukuna. Pidä tavoite korkeana, mutta realistisena.

2. Valmistele hyvä perustelut

Kuinka perustelut tavoitteesi? Listaa selkeitä perusteluita palkankorotukselle ja tavoitteellesi. Löydät vinkkejä perusteluihin täältä.

Mieti millaisia vastaväitteitä esimiehesi saattaa esittää sinulle tai mitä hän voi kysyä sinulta. Pyri löytämään vastauksia näihin asioihin valmiiksi.

3. Tee henkinen valmistautuminen

Muista, että sinä ansaitset palkankorotuksen. Luultavasti pomosi myös ymmärtää sen. Olet arvokas henkilö yritykselle. Olet tasavertaisessa asemassa esimiehesi kanssa. Ei kannata siis lähteä neuvottelluun alentelevasti tai tappio mielessä.

Tsemppaa itseäsi, listaa hyviä ominaisuuksiasi ja käy läpi perusteluitasi. Muista, että olet hyvin valmistautunut. Tekemällä kaiken hyvin alusta loppuun, voit mennä hyvän itseluottamuksen kanssa neuvotteluun arvokkaasti. Silloin lopputuloskin on paljon parempi.

4. Tarkista alasi palkkatilastot

Vaikka palkkaa voi pyytää juuri niin paljon kuin haluaa, on hyvä vilkaista alan yleisiä tilastoja. Saat kehyksen jonka mukaan voit miettiä tavoitettasi. Konkreettiset tilastot toimivat hyvänä valttina, jos toimit niiden sisällä ja saat myös tukea omaa tavoitettasi ajatellen. Tilastot antavat aina uskottavuutta hakemukselle.

5. Valitse hyvä aika neuvotteluille

Muutamia vinkkejä, mistä puhutaan palkkaneuvotteluista ovat torstai-iltapäivä, juhlapyhien tienoot ja tulevan vuoden budjetointi. Näiden lisäksi kannattaa tietysti hyödyntää hetket, jolloin esimiehellä on hyvää syy olla hyvällä tuulella. Stressaavat hetket, kuten projektien viimeistelyt kannattaa unohtaa.

Leave A Response

* Denotes Required Field