5 epätavallista vinkkiä palkkaneuvotteluun

Tänään käydää läpi neljä vähemmän tunnettua ja ehkä jopa epätavallista vinkkiä, joita voit hyödyntää palkkaneuvotteluissa. Ei ihmeempiä myyntipuheita vaan käydään suoraan asiaan. Vinkit ovat yksinkertaisia ja nopeita hyödynnettäviä.

1. Avaa peli korkealta

Normaalistin palkankorotusta kehotetaan pyytämään maltillisesti, oman tason mukaisesti. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että korkeammista luvuista aloitetut neuvottelu takaavat myös korkeamman lopputuloksen. Tämä ei tietysti tarkoita, että palkkaehdotuksen tulisi olla hatusta vedetty tähtitieteellinen summa vaan korkea, mutta realistinen. Oman alan yläpäästä tai vähän ylikin.

2. Unohda sukupuolten väliset erot

Tämä vinkki on erityisesti naisille. Miesten ja naisten väliset erot palkkaneuvotteluissa ovat todella pieniä. Tällä tarkoitetaan siis taitoja neuvotella. Itse palkkatasot voivat vielä olla miesten eduksi, mutta tämä on kehoitus naisille tasoittaa peli. Jotkut tutkimukset puoltavat naisia jopa kilpailuhenkisimmiksi kuin miehiä, joten ehkä on aika osoittaa se.

3. Hyödynnä huumoria

Palkkaneuvottelut voivat olla kireitä, jopa ankeita tilaisuuksia. Sen takia peliä voi olla hyvä avata esimerkiksi keshityskeskustelussa ennen neuvotteluja. Hyvä vitsi voi kuitenkin avata tilanteen vakavuutta sopivasti, että neuvotteluihin päästään raukeammalla mielellä. Itse tilaisuutta ei pidä ottaa vitsinä, mutta hyvä ja positiivinen asenne voi vaikuttaa eduksesi lopputuloksessa. Voit osoittaa, että tärkeätkin neuvottelut sujuvat vauhdikkaasti sinulta.

4. Unohda kompromissit ja turha sovittelu

Usein vinkataan etsimään kompromisseja ja olemaan valmis sovittelemaan. Tottakai niinkin voidaan saada aikaan diili, mutta tuskin sinun eduksesi. Jos pidät ehdotuksesi järkevissä mittakaavoissa, ei ole mitään syytä lähteä peruuttelemaan. Tottakai toinen osapuoli ryhtyy tinkimään. Se ei tarkoita, että siihen pitäisi suostua. Tutkimuksetkin osoittavat, että kompromissit eivät ole parhaita vaihtoehtoja. Yleensä ne johtavat muiden syiden varjolla pienempään palkkaan.

5. Ole valmis kilpailemaan

Tutkimustenkin mukaan kilpailuhenkisyys on hyvästä. Palkkaneuvottelu on osittain peliä, jossa voi silmiä räpsäyttämällä menettää omat asemat. Hampaat irvessä ja veren maku suussa ei ole tarkoitus lähetä vääntämään vaan toimia sillä asenteella, että peli lähdetään voittamaan omien etujen mukaisesti.

Leave A Response

* Denotes Required Field