5 vinkkiä palkkaneuvotteluun

Kuulostaako jokin seuraavista asioista tutulta?

  • Uskotko, että sinun tulisi saada enemmän palkkaa?
  • Tuntuuko, että kollegasi saavat enemmän?
  • Onko palkkasi pysynyt samalla tasolla pitkään, ehkä jopa vuosia?
  • Onko vastuusi kasvanut työpaikallasi, mutta palkankorotusta ei ole kuulunut?
  • Onko alasi palkkakehitys mennyt ohitsesi, ilman että tilisi on saanut osaansa?

Sitten on aika puhua esimiehelle palkastasi.

Tässä 5 vinkkiä, jotka kannattaa ottaa mukaan palkkaneuvotteluun

1. Älä valita asioista

Palkkaneuvotteluu ei kannata mennä valittamaan yhtään mistään, ei työstä, ei kollegoista eikä yksityiselämästäsi. Toimi samalla tavalla kuin olisit hakemassa työtä. Sama työtä missä olet nyt, mutta vain paremmalla palkkauksella. Tuo esille asioita, miten ole kiinnostunut viemään rooliasi eteenpäin ja kuinka paljon nautit työsi tekemisestä.

2. Ole asiallinen ja rauhallinen

Palkkaneuvottelu ei helppo tilanne ja tunteet voivat helposti kuumentua. Vaikka esimiehelläsi olisi kokemusta tilanteista niin yksikään palkkaneuvottelu ei ole kenekään lempihetkiä. Tunteiden kuumeneminen ei ainakaan johda parempiin tuloksiin.

Vaikka saisit kieltävän vastauksen niin asiasta ei kannata hermostua. Voit aina selvittää, miten voisit parantaa ja varmistaa palkankorotuksen tulevaisuudessa. Vaikka päättäisit siirtyä seuraavaan työpaikkaa heikon palkkatason takia niin silti välit kannattaa pitää kunnossa. Hyvä työtodistus on aina plussaa ja Suomessa piirit ovat pienet, koskaan ei tiedä missä kohtaat nykyisen esimiehesi uudestaan.

Jos palkkasi on todella huono, etkä saa korotusta, kiitä palkkaneuvottelusta ja harkitse työpaikan vaihtoa.

3. Ole valmis tekemään vaihtokauppoja

Pidä takataskussa vaihtoehtoa muista eduista. Joskus esimies ei ole valmis tarjoamaan lisää rahaa, mutta muita etuja voi löytyä pöydän toiselta puolelta. Palkankorotus voi olla liian kallis ratkaisu, mutta esimerkiksi pidempi palkallinen loma voi sopia yrityksen budjettiin. Listaa asioita, joista olet kiinnostunut ja ole valmis ehdottamaan niitä.

4. Esitä konkreettisia numeroita

Kaiken perusteleminen ja esittäminen selkeillä numeroilla on hyvä ratkaisu. Jos voit kertoa työtehon noususta tai tuloksen parantamisesta tarkoilla euromääräisillä luvuilla tai tulosprosenteilla niin sitä parempi. Listaa asioita, kuten kuinka paljon olet pystynyt säästämään yritykseltä, kuinka paljon olet nostanut liikevaihtoa, kuinka paljon olet tehostanut tuotantoa jne. Voit myös kertoa luvuilla kuinka paljon työntekijöitä on lähetenyt ja kuinka monen ihmisen työt joudut nyt tekemään. Voit osoittaa, että ansaitset palkankorotuksen ja numerot kertovat sen pomollesi.

5. Esitä asiasi hyvin selkeästi

Aloita heti alusta alkaen puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Kerro, että haluat puhua palkankorotuksesta ja sinulla on esittää asiasta selkeitä perusteita. Kerro tarkasti mitä haluat, esimerkiksi lisää rahaa tai parempia etuja. Anna neuvottelussa selkeä ehdotus asiasta ja kerro miten päädyit siihen ratkaisuun.

Bonus vinkki: Tee hyvää taustatyötä

Tutki oman työpaikkasi yleisiä palkkatasoja sekä oman alasi yleisiä tasoja. Selvitä palkankorotuskäytäntöjä työpaikallasi ja kysele millä perusteilla ihmiset ovat saaneet palkankorotuksia. Kysy millaisia asioita palkankorotukset ovat sisältäneet.

Leave A Response

* Denotes Required Field