Lisää palkkaa puhumalla

Työhaastattelu

Tarve palkankorotukseen johtuu monesti siitä, että jo työhaastattelu vaiheessa ei osata neuvotella palkkaa sopivalle tasolle. Raha-asioista puhumista ei opeteta koulussa ja kotonakin sen käsitteleminen vaihtelee huimasti. Sen takia muutenkin stressaavassa työhaastattelutilanteessa on helpompi turvautua juuri siihen mitä työnantaja ehdottaa. Lisäksi moni ajattelee, että saa paikan varmemmin jos tekee niin kuin potentiaalinen tuleva esimies ehdottaa. Tämä voi johtaa siihen, että muutaman kuukauden päästä huomama tekevänsä pienemällä palkalla samoja töitä kuin ympärillä olevat kollegat.

Työhaastattelun tarkoitus on selvittää todella tarkasti työnantajan näkökulmasta millaisen riskin eli työntekijän hän ottaa. Työntekijä on aina riski ajateltiin mitä tahansa. Tottakai se tuntuu kliiniseltä ja ikävältä eikä kaikki sano sitä suoraan tällä tavalla. Mutta varsinkin pienissä yrityksissä uudet työntekijät ovat iso sijoitus. Sanomattakin on siis selvää, että työnantaja tekee tarkkaa selvitystä henkilöstä kenet työhön palkataan. Ja tietenkin halutaan paras työntekijä mahdollisimman halvalla, mutta silti järkevällä palkalla.

Voidaan ajatella, että on sinun vastuullasi tietää millaista palkkaa tulee osata pyytää. Sitä enemmän voit pyytää, mitä tarkemmin selvitä mitä työnantaja haluaa ja kuinka hyvin voit täyttää ne vaatimukset. Kysymistä voi harjoitella etukäteen vaikka ystävän kanssa, sillä haastattelussa sen kanssa kannattaa olla hyvin rohkea. On molemmille helpompaa, jos tilanne tuntuu luontevalta eikä sitä arastella. Työnantajan vaikutelma sinusta voi jopa parantua kun tiedät oikeasti minkä arvoinen olet.

Yksin palkkaa ei tarvitse päättää. Voit tulla joku luku mielessä haastatteluun ja tarkentaa sitä tilaisuuden aikana. Kysele työnantajalta mitä hakemastasi työstä yleensä maksetaan ja millaista korvausta yritys olisi valmis sinulle tarjoamaan juurikin sinun osaamisestasi. Voit ohjata keskustelua palkkaan selvittämällä työn vaativuutta ja selvittämällä miksi ihmiset normaalisti haluavat työskennellä tässä yrityksessä.

Palkkakeskustelu

Palkkakeskustelu on toinen luonnollinen tapa hankkia lisää palkkaa. Samat sävelet pätevät myös tässä kuin työhaastattelussa. Hyvä valmistautuminen ja oman arvon tiedostaminen ovat tärkeitä. Tiettyjen tutkimusten mukaan valmistautuminen takaa 10 – 20 prosenttia paremman palkan. Tämä tietää merkittävää summaa vuositasolla.

Oman työpaikan sisäistä palkkausta sekä alan yleistä palkkatasoa kannattaa selvittää etukäteen. Selaile palkkavertailuja. Selvitä millaisia työsuhde-etuja on mahdollista saada.

Palkankorotuksista on fiksua neuvotella ennen työtarjouksen hyväksymistä ja työsopimuksen allekirjoittamista. Silloin voidaan palkkakehitys varmistaa, eikä tarvitse turvautua irtisanoutumiseen kun palkka junnaa paikallaan.

Kannataakin sopia, että palkkakehittyy tavoitteiden, osaamisen kasvun sekä työsuorituksen perusteella. Usein tyydytään pelkkään työsuoritukseen, mikä ei riitä. Toinen yleinen on pelkkä yrityksen menestyminen, mutta se itsesään ei välttämättä motivoi juuri sinua, jos tekemisesi ei ole suoraan sidottu siihen. Yritä saada selkeitä numeroita siitä kuinka arvokas sinun työpanoksesi voi olla.

Vältä pettymyksiä

Pettymykset tulevat huonosta suunnittelusta ja asioiden selvittämisestä. Aina asiat eivät mene niin kuin edellisessä työpaikassa tai kuinka itse hoitaisit ne. Sen takia kannattaa kysellä mahdollisimman paljon kaikesta sinuun itseesi liittyvästä ja vielä mielellään etukäteen.

Yleisiä pettymyksen aiheita:

  • Lomarahoja ei makseta ollenkaan
  • Et saa työpuhelinta tai tietokonetta
  • Et voi valita leasing-autoa, saat vanhan työntekijän käytetyn auton
  • Terveydenhuoltopalvelut eivät ole niin kattavia kuin ajattelit

Selvitä haluamasi edut etukäteen ja varmista, miten niiden kanssa toimitaan.

Vinkkejä palkasta neuvottelemiseen

1. Pyri sitomaan peruspalkan päälle tuntuva palkankorotus yrityksen kannalta tärkeisiin tavoitteisiin, joita sinä voit toteuttaa. Silloin työnantajan on helpompi maksaa ne.

2. Ehdota koeaikaa, jossa tekemistäsi mitataan. Hyvin päättynyt koeaika takaisi palkankorotuksen.

3. Voitko alemman palkan korvata palkankorotuksen sijaan erilaisilla työsuhde-eduilla.

4. Voiko työpaikka tarjota lisäkoulutusta tai muuta arvokasta hyötyä?

Leave A Response

* Denotes Required Field