Lisää palkkaa

Käydään tässä artikkelissa käydään läpi kuinka sinä voit saada lisää palkkaa. Palkankorotuksen saaminen on usein riippuvaista vain yhdestä tekijästä. Eikä se ole mikään erityinen salaisuus. Sitä ei vain käytetä enään kovin usein. Se on pyytäminen. Palkankorotusta täytyy pyytää.

Kun päätät tehdä sen, olet jo askeleen edellä suurinta osaa muista ihmisistä. Seuraavat askeleet ovatkin pienempiä, vain tukiaskeleita. Käydään ne seuraavaksi läpi.

Kuinka saada lisää palkkaa

Palkankorotuksen ensimmäisen salaisuuden eli pyytämisen lisäksi on toinenkin salaisuus. Sekin on hyvin yksinkertainen asia, mutta emme enää muista sitä tai ajattele sitä. Se on, että sinä voit vaikuttaa palkkaasi.

Vaikka elämme työehtosopimusten luvatussa maassa niin jokainen voi silti vaikuttaa omaan palkkaansa. TES:n palkka on vain lähtötaso. Joillakin työpaikoilla puhutaan palkan henkilökohtaisesta osuudesta tai muusta vastaavasta, mikä on jokaisen neuvoteltavissa. Kuitenkin senkin päälle voi vielä neuvotella omaa palkkaa lisää. Muilla työpaikoilla palkka voi tulla palkkataulukon mukaan, mutta siihenkin on mahdollisuus neuvotella muita etuja tai vaikka puhdasta käteistä päälle.

Kaikki lähtee palkankorotuksessa siitä, että tietää palkankorotus perusteet. Ne ovat sinun työkalusi suurempaan palkkaan. Keskittymällä aluksi niihin ja sitten hyödyntämällä rohkeutta pyytää palkankorotusta, voit todellakin saada sen.

Käydään läpi kuitenkin muutamia asioita, joita sinun kannattaa huomioida heti. Voit saada osaamisen lisäämisellä palkankorotuksen. Osaaminen on aina erinomainen lähtökohta nostaa jo lähtöpalkka ja korottaa sitä koko ajan lisää. Voi myös pyytää tulospalkkauksen. Se näyttää, että uskot osaamiseesi. Silloin olet myös todella itse vastuussa oman palkkasi korottamisesta.

Voit myös matkustaa ylennyksen kautta palkankorotukseen. Vastuun ja työtehtävien lisääminen, mikä usein tarkoittaa ylennystä, on selkeä tie palkankorotukseen. Ylipäätänsä huomion kerääminen eri keinoilla saattaa johtaa palkankorotukseen. Voit lukea aiheesta tämän artikkelin: Kerää huomiota, nappaa palkankorotus.

Näin pyydät palkankorotusta

Käydään lopuksi läpi vielä muutamia vinkkejä itse pyytämiseen. Olemme koonneet jo tälle sivustolle huomattavan määrän hyödynnettävää tietoa. Voit aloittaa lukemalla tämän viiden askeleen ohjeen palkkaneuvotteluihin:

5 askelta palkankorotukseen palkkaneuvottelussa

Palkankorotuksessa on usein keskiössä palkkaneuvottelu. Siihen mennään, jos palkankorotuksesta ryhdytään puhumaan enemmän, eikä vain ohimennen käytäväkeskustelussa tai sähköpostilla viestiä vaihdeltaessa.

Silloin joudutaan luultavasti asiasta myös neuvottelemaan. Sen takia kannattaakin lukea kuinka saat lisää palkkaa puhumalla. Kannattaa myös tarkistaa nämä viisi neuvotteluvinkkiä:

5 neuvotteluvinkkiä

Näillä neuvoilla pääset jo hyvään vauhtiin. Lisää tietoa löydät sivustojemme arkistoista.

Leave A Response

* Denotes Required Field