Matkakorvaukset osana palkankorotusta

Olemme jo aikaisemmin puhuneet, että erilaiset työsuhde-edut voivat olla osana palkankorotusta. Tällä kertaa tarkastelemme lähemmin matkakorvauksia.

Harvoilla työn tekeminen tapahtuu samoissa tiloissa, missä asuu, joten työmatka kuuluu arkeen. Joillakin aloilla on määritelty työehtosopimukseen pykäliä matkakorvauksista, mutta niiden päälle voi neuvotella omia ehtoja.

Työmatka on matka, joka alkaa kun työntekijä lähtee matkalle kotoaan ennen työajan alkamista. Matka päättyy, kun työntekijä palaa työajan päättymisen jälkeen kotiin. Sopimukseen voidaan kirjata mitä yleiseen työmatkaan sisältyy. Matkat voidaan korvata kahdella tapaa.

1. Voit sopia, että työnantajasi korvaa kaikki tarpeelliset matkakustannukset, kuten matkalippujen hinnat, kustannukset matkatavaroista tai vaikka bensakortin, jolla voit tankata työmatkoja varten. Lisäksi tietysti työsuhdeauto on loistava etu hyödynnettäväksi työmatkoja varten.

Monilla aluille halvimmat matkaliput tarkoittavat kuukausilippuja, joilla matkustaminen on maksettu kuukaudeksi riippumatta kuinka paljon matkustaa. Voit ajatella, että saat pysyvät ilmaiset matkat jatkuvasti.

2. Mikäli joudut matkustamaan aikana, joka lasketaan vapaa-ajaksi, voit ehdottaa, että matkustamiseen käytetty aika korvataan peruspalkkana. Missään ei sanota, että sinun täytyisi käyttää vapaa-aikaa matkustamiseen vaikka se onkin yleinen oletus. Tämä ei tietysti ole reiluinta työantajaa kohtaa, mutta jos voit hyödyntää työmatkaa työpäivän aloittamiseen esimerkiksi bussissa tai junassa sähköpostia lukemalla niin se voidaan laskea osaksi työpäivää.

Mikäli minkäänlaiset matkakorvaukset eivät kuulu työsopimukseesi, voit ehdottaa jonkinlaista korvausta. Vaikka et suoraan saisikaan lisää rahaa niin voit säästää kuluissa, jos työnantajasi maksaa matkasi. Voit laskea millaista palkankorotusta se vastaisi, kun ynnäät kuukausittaiset matkakulusi yhteen.

Leave A Response

* Denotes Required Field