Miten pyytää palkankorotusta

Tässä artikkelissa käydään läpi miten palkankorotusta pyydetään itse palkkaneuvotteluissa. Saat lopuksi myös viisi vinkkiä, joita on hyvä käyttää ohjaamaan itse neuvottelua. Osa niistä on selkeitä virheitä, mihin yleensä palkkaneuvotteluissa kariudutaan.

Miten pyytää palkankorotusta

1. Avaa keskustelu ja esitä asiasi.

Pyri aloittamaan keskustelu rennosti jutellen. Tässä vaiheessa toivottavasti tiedät jo, että palkankorotuspyyntö tulisi perustaa selkeille perusteille eli faktoille. Voit lukea niistä kuitenkin vielä lisää täältä. Suomessa ei liiaksi jutella mukavia, joten on varmasti hyvä mennä itse asiaan. Aloita kertomalla perustelut miksi uskot ansaitsevasi korotuksen ja jatka samalla hengenvedolla esimiehesi mielipiteen kysymiseen asian suhteen.

2. Pyydä mielipidettä.

Olet antanut omat perusteesi, joten anna esimiehellesi tilaisuus kommentoida niitä, kysyä lisää tai antaa muita huomioita. Ehkä hän haluaa heittää vastatarjouksen. Ehkä hän haluaa hyväksyä pyyntösi samantien. Joka tapauksessa pidä tilanne keskusteluna. Välttämättä esimiehesi ei suoraan asiasta innostu, jolloin sinun pitää ohjata keskustelua eteenpäin ja selvittää tarkemmin miksi ansaitset korotuksen. Kysy paljon kysymyksiä ja pyri auttamaan esimiestäsi. Selvitä onko jotain, mitä hän haluaa tietää enemmän lisää tai jäikö jokin epäselväksi esityksessäsi. Hyvä keskustelu johtaa helposti hyviin tuloksiin ja pääsetkin todennöisesti seuraavaan vaiheeseen.

Huom! Aina palkankorotusta ei tipu vaikka sinulla olisikin hyvä perusteet. Silloin voi käyttää kahta vaihtoehtoa. Voit pohtia irtisanoutumista, jos tiedät että saat muualla parempaa palkkaa. Toinen vaihtoehto on neuvotella asiasta ja selvittää millä perusteilla esimiehesi olisi valmis myöntämään palkankorotuksen sinulle. Käytä niitä perusteluita tavoitteina, joiden pohjalta pyydät korotusta myöhemmin.

3. Tehkää päätös ja lyökää kättä päälle. On hyvä pistää asioita myös paperille.

Jos pääsette ratkaisuus, kiitä esimiestäsi ja lyökää kättä päälle. Asiasta voi sopia myös kirjallisesti.

5 vinkkiä palkkaneuvotteluun

1. Pidä asiat faktoina. Mitä paremmin voit perustella faktoilla, että ansaitse palkankorotuksen, sitä paremmat syyt sinulla on saada se.

2. Vältä henkilökohtaisuuksia. Voit keskustelun alussa puhua henkilökohtaisista asioista, jos teillä on esimiehesi kanssa sellaiset välit. Voit myös kysyä hänen kuulumisiaan. Mikäli et tunnet esimiestäsi niin tarkasti, älä aloita kertomalla nyt lastesi kalliista harrastuksista tai hajonneesta jääkaapistasi. Ne eivät vakuuta työnantajaasi.

3. Ymmärrä työantajaasi. Ymmärrä työnantajaasi. Aina ei ole mahdollista antaa korotusta ja ehkä hänellä on hyvät perustelut asialle. Ymmärtämällä häntä voit selvittää milloin ja miten olisi mahdollista saada korotus. Jos päätät lopettaa tilanteen välittömästi, jätät hyödyntämättä arvokkaan mahdollisuuden korotukseen.

4. Keskustele, älä vaadi. Pidä palkkakeskustelu keskusteluna. Jos esität vaatimuksia, muuttuu koko tilanteen luonne nopeasti. Silloin annat työnantajallesi oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, mikä ei ole hyvä asia hänen kannaltaan. Saat hänet huonoon valoon. Vaatimuksia esittäessä kannattaa olla valmis toteuttamaan rohkeita tekoja, mikä usein tarkoittaa juuri työpaikan vaihtamista, jos palkankorotusta ei tipu.

5. Ymmärrä, älä jankuta. Älä jankuta omia perusteluitasi, vaikka ne olisivatkin hyviä. Ymmärrä myös esimiehesi näkökulmaa ja tilannetta.

Leave A Response

* Denotes Required Field