Ota urasi suunta haltuun

Moni sivuille tulija haluaa juurikin palkankorotuksen ja se on okein. Moni ansaitsee sen. Mutta mitä tarkalleen haluat? Jos alat vastaamaan kysymykseen niin sieltä tulee luultavasti lista erilaisista asioista. Ehkä yksi niistä on juuri palkankorotus. Muita asioita ovat terveys, joukko hyviä ystäviä, hieno asunto, hyvä työ, toimiva parisuhde, riittävästi rahaa jne. Suurin osa asioista listataan, koska niiden uskotaan tuovan lisää onnea. Niin pitäisikin. Kaikki haluamme olla onnellisia.

Käymme läpi kohta miten tämä liittyy juuri palkankorotukseen.

Moni meistä vain ajelehtii elämässä ilman tarkkaa suuntaa. Elämäntilanteisiin päädytään ilman, että tarkasti tiedetään mitä halutaan. Toivotaan parempia asioita, mutta ei tiedetä miten asiaan vaikutetaan, muuten kuin toivomalla. Tämän kirjoituksen viesti on, että voimme ottaa elämämme ja työuramme haltuumme ja ryhtyä vastaamaan mihin suuntaan olemme menossa.

On tärkeää kysyä, että mitä haluaa ja miksi. Suunnittelemalla asioita on helpompi saada asioita kuin vain toivomalla hiljaa mielessä jonkun paremman asian tapahtuvan. Monesti emme edes halua sitä parempaa asiaa, vaan sen mitä toivomme sen mahdollistavan. Monille palkankorotus tulee tarpeeseen, mutta samalla monille se on vain yksi tapa etsiä jotain, minkä uskomme suurempien tulojen takaavan. Mitä sinä haluat?

Kaikki on kiinni näkökulmasta

Elämä on hyvin pitkälti näkökulmista kiinni. Jos ajattelemme kaiken olevan vaikeaa, ovat asiat vaikeita. Jos jokainen vastoinkäyminen on tuskallista ja pienetkin epäonnistumiset painavat, tuntuu kaikki raskaalta. Jos otamme asioita mielenkintoisina haasteina, on asioilla heti toisenlainen näkökulma. Uskomalla, että asioita voi ratkaista ja niihin voi vaikuttaa, pääsee ennen pitkää hyviin lopputuloksiin. Ehkä tie ei ole helppo, mutta jossain vaiheessa se tulee helpottamaan.

Hyvää mahtuu elämään juuri niin paljon kuin sitä keräämme sinne, mitään rajoja ei ole vaikka niin uskoisimme. Hyvää onnea ei seuraa huono onni automaattisesti. Positiivinen mielentila vetää puoleensa parempia asioita. Tarkoitus ei ole kehottaa ketään olemaan yltiöpositiivinen ja vain toivomaan hyvien asioiden tapahtumista tai uskoa, että positiivisuus tuo kaiken hyvän automaattisesti. Positiviisuus on enemmänkin asenne, jolla asioita kohdataan. Se näkyy tekoina, jotka vievät eteenpäin. Vain eteenpäin menemällä voi saada hyviä tuoksia, jos ne eivät ole niitä aluksi. Silti useimmat jäävät murehtimaan ja harmittelemaan ikäviä asioita.

Iloinen asenne ja olotila näkyy ulospäin. Se näkyy iloisina tekoina ja parempana mielenä. Se näkyy muille ihmisille. Positiivinen tekeminen voi vaikuttaa ihmiset ympärilläsi. Hyvällä mielellä saa helpommin enemmän aikaan. Mitä enemmän saat aikaan, sitä helpommin näytät loistavaa työnjälkeä esimiehellesi.

Miten tämä liittyy palkankorotukseen?

Palkankorotus on asenteesta kiinni, kuten kaikki muukin. Vastoinkäymisiä voi tulla, mutta niitä ei kannata jäädä murehtimaan vaan siirtyä eteenpäin. Kun tiedät mitä haluat, voit pitää suunnan kirkkaana mielessä. Huonoja asioita ei silti ole tarkoitus sivuuttaa. Ne täytyy käsitellä, mutta niihin ei pidä jäädä kiinni.

Jos olet joskus saanut kieltävän vastauksen palkakorotuspyyntöön, opi siitä ja unohda se sitten. Mene eteenpäin ja tee asiat paremmin. Sinä sentään yrität, kun moni vain odottaa passiivisesti. Yrittämällä asioille annetaan edes mahdollisuus tapahtua vaikka ne eivät onnistuisikaan niin kuin niiden haluaisi.

Kun uskot, että joku kuuluu sinulle, alat tekemään asioita sen eteen. Kun yrität tehdä niitä, pääset eteenpäin ja kohti sitä mitä haluat. Ehkä et saa sitä ensimmäisellä kerralla, mutta jatkamalla yrittämistä ja haluamalla parantaa, tulet sen joskus saamaan.

Leave A Response

* Denotes Required Field