Palkankorotuksen pyytäminen

Palkankorotuksen voi saada pyytämättäkin. Usein taustalla on silloin työehtosopimuksen mukainen pieni korotus palkkaan tai ylennyksen tuoma mahdollisesti reilumpi korotus. Jos korotus ei kuitenkaan kuulu, ehkä et saa ylennystä tai et toimi työehtosopimusten alaisena, niin silloin asia täytyy ottaa omalle vastuulle. Silloin palkankorotustusta tulee pyytää.

Käydään läpi pyytämiseen vaikuttavia asioita ja lopulta selvitetään miten ja milloin korotusta oikein kannattaa pyytää.

Palkankorotukseen vaikuttavat tekijät

Palkankorotustahan voi pyytää aivan vapaasti milloin vain ja mistä syystä vain. Et edes tarvitse erityistä syytä, voit vain katsoa, että olet tyytymätön nykyiseen palkkaasi. On tietysti toinen asia antaako työnantajasi korotusta sillä perusteella. Puhummekin sen takia tällä sivustolla paljon palkankorotuksen perusteista.

Palkkaneuvotteluissa olisi hyvä olla jotain perusteluita siitä, miksi työnantajasi tulisi antaa sinulle lisää palkkaa. Paras syy ei ole kertoa, että tarvitset lisää rahaa. Tietysti jo yleinen vertailu alan normaaliin palkkatasoon ja, jos  sen pohjalta huomaat, että saat vähemmän palkkaa kuin keskimäärin osaamisesi toisi, voit ilmaista harmisi aiheesta.

Silti parasta olisi, jos taskusssa on erittäin päteviä syitä siitä, kuinka olet onnistunut nostamaan omaa arvoasi työantajasi silmissä. Yritykset eivät halua päästää irti paljon arvo tuottavista työntekijöistä ja silloin palkankorotus on selkeä työkalua pitää sinusta kiinni.

Pienistäkin asioista kannattaa pyytää korotusta, kunhan vain muistaa ottaa selkeän näkökulman asiaan ja yrittää perustella mahdollisimman faktuaalisesti kuinka hyöty koskee juuri esimiestäsi.

Voit tarkistaa hyviä perusteluita täältä. Suosittelemme niistä listan tekemistä.

Palkankorotuksen pyytäminen

Kun tiedät miksi palkankorotusta pyydät tai tarkemmin tiedät, että miksi työnantajasi tulisi sitä sinulle antaa, voit ryhtyä miettimään tilannetta milloin ja miten hoidat pyytämisen.

Tarkasti määriteltyä etiketin mukaista aikaa pyytämiselle ei ole. Aiheesta on tehty muutamia tutkimuksia, jotka sanovat että korotuksen pyytäminen kannattaa ulottaa loppuviikkoon, mutta ei perjantaille. Käytännössä siis torstai tai keskiviikko iltapäivä. Myös lähestyvät pyhät, kuten joulu on hyvä lisä taktikointiin. Voi myös selvittää milloin yritys budjetoi tulevalle vuodella ja hyödyntää rakoa tulevassa budjetissa. Milloin ei ole se tärkein tekijä, mutta sillä voi rakentaa itselleen positiivisemman lähtökohdan ja parantaa siten onnistumisen mahdollisuuksia. Vihaisen esimiehen kanssa asiasta juttelu ei välttämättä ole paras lähtökohta neuvotteluille.

Kun olet lyönyt lukkoon sopivan ajankohdan, voi taktikoida kuinka hoidat itse pyytämisen. Pitämällä perustelut järkevinä, faktoina, eikä henkilökohtaisina asioina, pääset jo todella pitkälle. Voit vielä tarkistaa yleisimpiä virheitä, joita palkkaneuvotteluissa tehdään, jotta välttäisit ne.

Itse keskustelun etenemiseen olemme laatineet selkeän viiden askeleen portaikon, mitä on helppoa noudattaa. Voit lukea sen täältä.

Leave A Response

* Denotes Required Field