Palkankorotuksen suuruus

Palkankorotuksen pyytäminen on iso askel. Pelkkä päätös sen pyytämisestä voi olla haastavaa ja sen lisäksi pitäisi vielä tietää kuinka paljon lisää palkkaa aikoo pyytää. Pyyntöä ei kannata vetää hatusta vaan lähestyä asiaa loogisesti ja laskelmoiden. Lisäksi kannattaa muistaa, että kyseessä on neuvottelu, johon kannattaa lähteä sillä asenteella.

Miten laskea palkankorotuksen suuruus

Joillakin aloilla palkankorotus on yksinkertaista tarkistaa erilaisista taulukoista. Tietysti jos haluat ohittaa taulukot ja mennä omilla palkkaluvuilla niin silloin niistä saa vain vinkin pohjapalkasta.

Käydään läpi tekijät, joiden pohjalta voidaan laskea palkankorotuksen suuruus.

1. Mikä on nykyinen tilanne työtehtävien, työmatkojen ja palkan suhteen

Listaa aluksi asioita, jotka vaikuttavat työhösi ja palkkaasi. Aloitetaan työmatkastasi. Mieti sen pituutta matkana ja aikana sekä kulkuvälinettä, jota käytät. Mieti seuraaksi työtehtäviäsi, vastuitasi, aikoja sekä pituutta. Tarkastele sen jälkeen palkkaustasi. Saatko tuntipalkkaa näiden pohjalta vai oletko kenties provisiopalkalla.

Omalle palkalle on hyvä laskea perustelut eli minkä pohjalta se muodostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat sen saamiseen. Tarvitset sitä tietoa seuraavassa kohdassa.

2. Mikä on muuttunut tai muuttuu työtehtävien, työmatkojen tai palkan suhteen

Katsotaan seuraavaksi uutta tilannetta. Lähdetään siitä, että palkankorotus on seurausta jonkin perusteen tai tekijän tai ehkä useamman muutoksesta johtuva asia. Eli esimerkiksi vastuusi kasvavat työpaikalla. Tässä vaiheessa selvitetään miten se vaikuttaa muihin tekijöin.

Nouseeko työaikasi tai työmatkasi? Tarvitsetko lisää koulutusta? Ehkä tarvitset uuden auton, jotta pystyt kulkemaan työmatkoja. Se on tekijä, minkä tulee vaikuttaa palkankorotuspyyntöösi.

Listaa kaikki asiat, mitkä voivat vaikuttaa korotukseen.

3. Mikä on alan sekä yrityksen yleinen tilanne

Palkankorotusta pyytäessä kannattaa selvittää mikä on alan yleinen palkkataso niissä tehtävissä, mitä teet ja aiot tehdä jatkossa. Sama asiaa kannattaa tarkistaa myös yrityskohtaisesti, sillä alan keskiarvot ovat todellakin keskiarvoja ja todelliset luvut voivat vaihdella suuresti yritysten välillä.

Näitä asioita voi tarkistaa yleisistä alojen eri julkaisuista, työehtosopimuksista, kysyä kollegoilta muista yrityksistä ja oman yritysten sivuilla. Kannattaa suhtautua kuitenkin keskusteluihin varauksella, sillä suomalaisilla on ikävä tapa vähätellä omaa palkkaa alakanttiin. Lisäksi täytyy muistaa, että palkkaus on lopulta henkilökohtainen asia, eikä muiden palkoista tarvitse välittää, mutta niistä saa hyvän viitekehyksen omille toivomuksille.

Kuinka paljon pyydät lisää palkkaa

Lopuksi kootaan kaikki asiat yhteen ja mietitään millaista palkkaa pyydetään. Selkeää sääntöä ei voida kirjoittaa ylös, sillä asia on riippuvainen juuri sinun elämääsi vaikuttavista tekijöistä. Voidaan ottaa kuitenkin yksinkertainen esimerkki:

Oletetaan, että peruspalkkasi on 2500 euroa, jota saat nyt. Saat uuden toimenkuvan ja joudut sen vuoksi matkustamaan hieman kauemmas ja samalla tekemään tunnin pidempään töitä. Yhteensä työmatkaan ja työntekoon menee 2 tuntia enemmän kuin aikasemmin. Näiden tekijöiden pohjalta voidaan laskea, että ansaitsisit noin 800 euron korotuksen palkkaasi.

Koska palkankorotus astuu voimaan

Normaalisti palkankorotus alkaa seuraavan kuun alusta, mutta tietysti eriäviä tapauksia on. Niissä tilanteissa, missä palkankorotus on riippuvainen tietyistä työtehtävistä, voi korotus astua voimaan vasta, kun olet astunut uusiin työtehtäviin.

Leave A Response

* Denotes Required Field