Palkankorotus lomalla

Tässä artikkelissa tutustutaan voiko palkankorotuksen saada lomalla, voiko palkankorotusta pyytää lomalla sekä miten korotusta voi pyytää silloin.

Palkankorotus lomalla

Voiko palkankorotuksen saada lomalla? Tottakai. Miksi ei?

Toki palkankorotuksen saaminen lomalle ei ole aivan yhtä yksinkertaista kuin normaalina työaikana. Lomalla voi kuitenkin saada osakseen esimerksi takautuvan palkankorotuksen. Voit saada myös työehtosopimuksen mukaisia vuosittaisia korotuksia tai esimerkiksi automaattisia palkkaluokan korotuksia tai henkilökohtaisen palkanosan mukaisia korotuksia. Nämä korotukset voivat tulla palveluvuosien lisääntymisen vuoksi tai hyvien työsuoritusten pohjalta.

Tietysti palkankorotusta voi myös pyytää.

Kuinka pyydät palkankorotusta lomalla

Palkankorotuksen pyytäminen lomalla voi olla haastavaa, jos ei ole fyysisesti tekemisissä työnantajan kanssa. Normaalisti palkankorotukset käsitellään palkkaneuvotteluissa, mutta jos olet lomalla niin neuvottelua on vaikea pitää.

Tietenkin voit pyytää palkankorotusta myös sähköpostilla tai vaikka puhelimitse. Sähköposti voikin olla selkein vaihtoehto, sillä silloin pystyt suunnittelemaan pyyntösi selkeästi ja ajan kanssa. Voit myös hyödyntää palkankorotushakemusta.

Palkankorotuksen pyytäminen lomalla tapahtuu aivan kuten normaalistikin. Valmistaudu ja suunnittele asiat hyvin, esitä pyyntösi loogisesti perustellen ja pidä palkkatoivomus järkevänä perusteiden valossa. Laita asiat selkeään järjestykseen, kerro esimiehellesi, että tulit perusteiden pohjalta tähän päätökseen. Pyydä häneltä palautetta ja mielipidettä, mutta älä anna turhaa vitkuttelun varaa. Asiaan kannattaa saada mahdollisimman nopeasti selkeä päätös suuntaan tai toiseen. Täytyy muistaa, että kieltäytyminen ei ole pelkästään huono asia vaan mahdollisuus tarkentaa kuinka palkankorotuksen voi saada.

Samat sävelet toimivat myös puhelimessa. Jos työnantajasi epäröi, ehdota että lähetät hänelle lisää tietoa sähköpostilla tai tule käymään työpaikallasi nopeasti sovittuna ajankohtana, jotta voitte jutella lisää. Älä anna hänen kieltäytyä asiasta turhan päiten liian nopeasti vaan vaadi selkeää perustelua, jos kieltäytyminen tulee. Silloin pyydä vinkkejä hänen perusteluidensa pohjalta, jotta voisit tavoitella korotusta myöhemmin.

Mikään ei ole esteenä palkankorotuksen pyytämiseen lomalla, paitsi jos työnantajasi on myös lomalla samaan aikaan. Silloin asian voi unohtaa. Aina kannattaa kysyä, varsinkin jos on tehnyt kotitehtävät ja korotukselle löytyy selkeät perustelut. Anna palaa!

Leave A Response

* Denotes Required Field