Palkankorotus sähköpostilla

Tässä kirjoituksessa käymme läpi kuinka palkankorotus voidaan pyytää ja saada sähköpostilla. Perinteinen tapa on tietysti hoitaa asia kasvotusten palkkaneuvottelussa tai vaikka kehityskeskustelussa. Teknologian myötä palkankorotuksen pyytämisen voi hoitaa monillakin tavoilla ja sähköinen kanssakäyminen on koko ajan kasvamaan päin, esimerkiksi etätyöskentelyn takia.

Palkankorotuksen pyytäminen

Palkankorotuksen pyytäminen kannattaa hoitaa sen mukaan, kuten normaalistikin yleinen kanssakäytisi on työantajasi kanssa. Tietenkään se ei ole pakollista, mutta hyvin suositeltavaa. Jos tapaatte päivittäin kasvotusten niin kerää rohkeutta sen verran, että uskallat pyytää myös palkankorotusta kasvotusten. Mikäli tapaatte harvemmin tai ette näe koskaan, voi sähköposti olla silloin jopa parempi vaihtoehto. Tietenkin asia myös riippuu työnantajastasi. Mikäli hän tunnetusti pitää sähköpostin käytöstä niin silloin se on hyvin suositeltavaa.

Palkankorotus sähköpostilla

Palkankorotuksen pyytäminen sähköpostilla onnistuu helposti. Voit käyttää palkankorotushakemusta. Voit ladata sivuiltamme ilmaisen palkankorotushakemuksen ja täyttää sen. Voit myös ladata valmiin esimerkin, jota voit hyödyntää samalla kun täytät omaa hakemustasi.

Täytyy muistaa, että sähköposti ei anna samanlaista mahdollisuutta keskusteluun tai perusteluihin kuin palkkaneuvottelu kasvotusten. Sen takia itse sähköpostin kasaaminen järkevästi on tärkeää.

Sähköpostin viesti

Sähköpostin viesti riippuu siitä, että käytätkö erillistä palkankorotushakemusta. Jos et käytä niin silloin joudut kokoamaan perustelut itse viestiin. Jos käytät, voit jättää perustelemisen itse hakemukseen.

Jokainen osaa aloittaa järkevän sähköpostin. Tervehdit työntantajaasi ja kerrot mistä on kyse. Sähköposteja saadaan nykyisin niin paljon, että on parasta mennä suoraan asiaan. Jos käytät hakemusta niin pyydä seuraavaksi lukemaan se. Jos et käytä hakemusta niin kerro perustelusi palkankorotukselle. Esitä seuraavaksi palkkapyyntösi.

Joka tapauksessa pyydä vastausta ja kuittausta viestille.

Kyseessä on neuvottelu niin asiaa ei kannata jättää liiaksi roikkumaan vaan pyydä päätöstä johonkin suuntaa. Liian herkästi aloitamme keskustelurumban, minkä seurauksena työnantaja kerää vain enemmän ja enemmän perusteluita korotuksen välttämiseksi.

Jos esität asian selkeästi niin voit laittaa loppuun kysymyksen, että voitko kertoa jostakin kohdasta lisää tai jäikö jokin asia epäselväksi.

Sähköpostilla palkankorotuksen pyytäminen on kuten tavallinenkin palkankorotus pyyntö. Turha kaarteleminen on turhaa. Pidä työnantaja mielessäsi ja tarjoa hänelle hyötyä. Anna hyviä perusteluita ja pidä itse palkkapyyntö järkevänä.

Jäikö jokin epäselväksi, haluatko lisää tietoa? Jätä kysymys ja vastaamme siihen pian!

Leave A Response

* Denotes Required Field