Palkankorotus työhaastattelussa

Palkankorotusta ei ole koskaan liian aikaista tai myöhäistä pyytää. Sen takia jo työpaikkahaastattelu on oiva tilaisuus neuvotella palkasta. Monilla aloilla on tietty lähtöpalkka, usein alan työehtosopimus antaa jonkin lähtötason. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että siihen pitäisi tyytyä. Tai tyytyä tulevan työnantajan ehdottamaan palkkaan.

Vaikka koskaan ei ole liian myöhäistä niin aina on parempi pyytää mahdollisimman aikaisin. Itseasiassa heti kuin on mahdollista. Silloin työhaastattelu on ensimmäinen kontaktipinta milloin sen voi tehdä.

Valmistautuminen

Tässä muutamia asioita, mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun valmistautuu työhaastatteluun.

  • Miten aiot käyttäytyä ja pukeutua.
  • Millaisia vastauksia sinulla on työhaastattelijoiden kysymyksiin ja miten pystyt vastaamaan työn vaatimuksiin.
  • Kuinka hyvin olet valmistautunut.
  • Miten uskottava olet eli millaista näyttöä sinulla on osaamisestasi ja valmiudesta juuri tähän työhön
  • Kuinka rauhallisesti voit toimia, vaikka haastattelu on raskas tilanne.

Näitä asioita voi harjoitella ja kerätä palautetta siitä.

Voit tehdä itsearviointia. Mieti kysymyksiä, joita sinulta on kysytty aikaisemmin työhaastatteluissa ja kuinka vastasit niihin silloin. Mieti asioita, joita sinulta voidaan kysyä ja miten voisit vastata niihin. Harkitse pienen esityksen pitämistä videolle, jotta voisit käydä omia vastauksiasi läpi uudestaan. Muista olla rehellinen itsellesi, sillä haastattelija varmasti on.

Voit myös pyytää palautetta ystävältä tai puolisolta. Pyydä häntä olemaan myös rehellinen vaikka se olisikin epämiellyttävää palautetta. Pitäkää pieni roolileikki aiheesta. Pyydä leikkihaastattelijaa esittämään kysymyksiä ja arvioimaan vastauksiasi ja kykyäsi esittää niitä. Anna hänen antaa kunnon arviot tilanteesta.

Harjoittelemalla on helpompi mennä itse tilanteeseen, kun on enemmän kartalla ja saanut vähän lisää kokemusta.

Kuinka ehdotat palkankorotusta

Palkasta puhuminen tulee jossain vaiheessa automaattisesti. Sitä luultavasti kysytään sinulta ja sinua pyydetään ehdottamaan jotain summaa. Ehkä saat viitteitä siitä mitä palkka normaalisti on. Voit myös saada suoran vastauksen, että tarjottu palkka on tietty summa. Mikään näistä ei tarkoita etteikö palkkasummaa voisi korottaa.

Silloin onkin tärkeintä, että miten ajoitat kysymyksesi.

Miten ajoitat kysymyksesi: Paras aika kysyä on, kun haastattelija kertoo, että yritys ei ole kiinnostunut jatkamaan keskustelua kanssasi. Jos saat puhelun, käytä tilaisuutta hyväksesi ja pyydä palautetta. Jos saat sähköpostiviestin, ole yhteydessä 24 tunnin kuluessa. Palautetta on yleensä helpompi saada, mikäli olet ollut useammalla kierroksella mukana.

Sinulta voidaan pyytää perusteluita, että miksi koet palkankorotuksen olevan tarpeen. Tämä on vaatinut valmistelua, mutta voit myös saada itse tilanteessa hyviä vinkkejä perusteluihin. Kysy haastattelijalta, että miten hänen mielestään työnroolia voisi vielä kehittää hyödyllisemmäksi. Pyydä häntä antamaan palautetta nykyisistä vastauksia ja kertomaan, että millaisia asioita he kaipaisivat vielä lisäksi. Anna haastattelijan tarjoa sinulle vastuksia, joihin voit tarttua. Kerro heille, että pystyt tarjoamaan juuri ne asiat, joista he puhuivat, mikäli siis todella pystyt siihen. Monesti se antaa pisteitä sinun suuntaasi, että osoitat aitoa kiinnostusta roolin kehittämiseen ja, että toimit haastattelussa hyvin.

Jos palkankorotukseen ei siinä hetkessä suostutua, älä lannistu. Voit hankkia arvokasta palautetta siitä, miten palkankorotuksen voi saada lähitulevaisuudessa. Koskaan ei kannata tyytyä tilanteeseen lopullisesti, vaikka juuri siinä hetkessä sopivaa ratkaisua ei löytynyt. Seuraavassa kappaleessa on muutamia asioita, joilla voit pohjustaa tulevaa palkankorotusta.

Hanki työhaastattelusta palautetta

Työhaastattelu on tärkeä tilaisuus hankkia palautetta tulevaa varten. Se voi auttaa sinua muissa työhaastatteluissa, mutta myös uudessa työssäsi. Kun kerrot heti alusta alkaen, että haluat mennä eteenpäin ja osa sitä on palkankorotus, saat myös vinkkejä sen mukaisesti.

Pyydä rehellistä palautetta ja ole kiinnostunut siitä. Seuraava askel on kehittää itseä palautteen pohjalta.

Leave A Response

* Denotes Required Field