Palkankorotuspyyntö

Kuinka pyydät palkankorotusta ja saat sen. Se on tämän kirjoituksen aihe. Kuten tällä sivustolla monesti sanommekin, on palkankorotuksen saaminen lopulta sinun vastuullasi. Toki hyvä esimies ehdottaa ja tarjoaa sitä työntekijöilleen säännöllisesti, mutta lopulta joudut itse huolehtimaan siitä, että saat palkkaa oman arvosi verran.

Tässä 8 askelta kuinka pyydät palkankorotusta:

1. Ole aloitteentekijä. Pyydä esimieheltäsi aikaa, jolloin voisit tavata ja keskustella hänen kanssaan. Sovi päivämäärä heti, jotta asia ei jää leijumaan ilmaan. Se pakottaa sinut tekemään asian eteen välittömästi töitä.

2. Valmistaudu hyvin ja huolellisesti. Palkankorotuksien kanssa voi olla yleinen käytäntö, mikä on yrityskohtaista. Selvitä kollegoilta, miten tämä normaalisti tapahtuu yrityksessäsi. Jos asiaan on luonnollisia askeleita hoitaa se, toimi niiden mukaisesti.

3. Selvitä arvosi tarkasti. Jokainen on arvokkaampi kuin oman alan työehtosopimus määrittelee. Se takaa vain alimman palkkatason sinulle. Selvitä kollegoilta tai tutustu alan keskipalkkoihin, jotta tiedät mikä on normaali palkkataso. Vertaile työtehtäviä, osaamista ja koulutusta. Tietenkään jokainen ei ole saman arvoinen työntekijänä, jos eroja osaamisessa on paljon.

4. Asettaudu työnantajan kenkiin. Pohdi ja selvitä millaisia asioita työnantajasi voisi kysyä sinulta. Kirjoita niihin valmiita vastauksia ja hio niitä kunnes olet niihin tyytyväinen. Tämä ajatusleikki antaa sinulle oikean näkökulma. Vaikka sinä olet pyytäjän roolissa, on vain työnantajan kuvalla lopulta merkitystä.

5. Kuvaile itseäsi tärkeänä osana yritystä. Jokainen työntekijä on merkittävä osa yrityksen taloudellista tulosta, joten osa siitä myös kuuluu sinulle. Kuvaile minkä takia ansaitset mielestäsi suuremman osuuden kuin aikaisemmin. Miten olet kehittynyt ja millaisia tuloksia olet onnistunut tekemään yritykselle. Anna konkreettisia esimerkkejä, mielellään kirjallisena vaikka myyntilukujen avulla.

6. Huomioi mahdolliset lisät. Teetkö normaalista poikkeavaa työaikaa, ylitöitä tai onko takanasi vuosien työputki? Jos et saa niistä nyt korvausta, ota se huomioon palkkapyynnössäsi.

7. Jätä turhautuminen ja uhkailut pääsi sisälle. Työnantajaasi ei kiinnosta muu kuin yrityksen hyöty. Sinun henkilökohtainen tilanteesi ei ole tekijä palkankorotuksessa. Vain tuottamasi hyöty merkitsee. Mitä enemmän se merkitsee, sitä varmemmin saat myös enemmän palkkaa. Turhautuminen tai suuttuminen johtaa vain esimiehen ajatuksien suuntautumiseen muualle. Silloin päätös on melko varmasti negatiivinen, etkä pelasta sitä enää loogisilla perusteluillakaan. Valehtelu ja säälipisteiden kerääminen kannattaa jättää heti pois laskuista.

8. Sijoita aikaa ja energiaa esitykseen. Joudut pitämään myyntipuheen itsestäsi. Mitä paremmin kasattu ja valmistelu se on, sitä helpommin säväytät esimiehesi. Muista, että sijoituksen arvo voi olla hyvin korkea, joten siihen kannattaa käyttää aikaa. Muutaman tunnin valmistelu ei ole mitään, jos kuukausipalkkasi nousee vaikka 10 %.

Leave A Response

* Denotes Required Field