Palkkakeskustelu

Palkkakeskustelu on tärkeä tilanne. Siihen täytyy valmistautua hyvin. Voit lukea valmistautumisesta lisää täältä.

Mutta kuinka neuvottelet itse palkasti?

Hyvä valmistatuminen on tietyst lähtökohta. Samat säännöt pätevät kuin missä tahansa neuvottelussa. Tule paikalle mukanasi mahdollisimman paljon hyvää tietoa ja realistinen tavoite sekä palkkapyyntö. Itse neuvottelutilannetta kannattaa myös harjoitella, sillä sujuvasti läpikäyty neuvottelu takaa paremmat onnistumisen mahdollisuudet.

Vinkkejä palkkaneuvotteluun

1. Neuvottelu on aina kahden kauppa. Kummatkin olette samassa lähtöpisteessä. Keskustele ja kuuntele avoimesti. Kuuntele toisen osapuolen argumentit oikeasti, älä vain keksi seuraavaa iskulausettasi.

2. Käytä hyviä perusteluita, joiden avulla voit vakuuttaa esimiehesi ja saada hänet ymmärtämään näkökulmasi palkankorotuksesta.

3. Jos kohtaat ongelmia, yritä päästä niiden ytimeen. Miten näkemyksenne eroavat? Voitteko löytää yhteistä taivalta? Ratkaisun pitää tuntua molemmista osapuolista järkevältä, muuten sopua ei löydy. Auta esimiestäsi löytämään hänen kannaltaa hyvä ratkaisu, mikä sopii myös sinulle. Toimi rauhallisesti.

4. Jos et pääse haluaamasi lopputulokseen, hyväksy asia. Lopeta neuvottelu ja pyydä uutta aikaa milloin voitte keskustella uusien tietojen pohjalta. Tiedät nyt enemmän mitä työantajasi odottaa sinulta. Voit myös kysyä tätä tietoa neuvottelun lopussa niin tiedät kuinka valmistaudut seuraavaan kertaan. Joskus neuvottelut etenevät askel kerrallaan, eivätkä suoraan maaliin. Ole valmis tekemään työtä ja harjoittelemaan asiaa.

Palkkakeskustelun askeleet

Huom! Muista pitää henkilökohtaiset asiasi, kuten taloustilanteet tai perheongelmat poissa neuvotteluista.

1. Keskustelun avaaminen

Näytä, että olet hyvin valmistautunut tilanteeseen esittämällä kattavasti tietoa ja hyviä ratkaisuja.

Käy läpi asioita, mitä olet tehnyt edellisen palkkakeskustelun jälkeen. Esitä asiat ytimekkäästi ja selkeästi. Valmisteluidesi perusteella osaat myyntipuheesi tai sinulla on mukana muistiinpanoja, hyödynnä niitä nyt.

Kerro nykyisestä työstäsi. Käy läpi saavutuksia ja tulevaisuuden tavoitteita. Kerro kuinka olet kehittynyt työssäsi. Ennen kaikkea painota kuinka työnantajasi on hyötynyt kehityksestäsi. Anna konkreettisia esimerkkejä mahdollisimman paljon. Asioita mihin on helppo tarttua.

2. Kuuntele ja pyydä esimiehesti näkökulmia esitykseesi.

Pyydä mahdollisia tarkennuksia argumenteista. Käy keskustelua. Kysy mitä mieltä esimiehesi on nykyisestä työpanoksestasi. Älä reagoi hermostuneesti tai vihaisesti vastauksiin. Hyväksy ne hänen näkökulminaan. Pyydä tarkennuksia jokaisesta asiasta, mitä et täysin ymmärrä. Ota muistiin asioita, jotka esimieheltäsi mahdollisesti jää kommentoimatta. Kysy niistä uudestaan.

Jos pääsette yhteisymmärrykseen kaikesta ja olette mielestäsi tilanteessa, missä esimiehesi on samoilla linjoilla onnistumisesi kanssa, on aika pyytää palkankorotusta. Esitä palkkavaatimuksesi.

Jos ette olet päässeet vielä yhteisymmärrykseen, hyppää seuraavaan kohtaan.

3. Jos eteneminen tuntuu nihkeältä, etsi näkemyseroja.

Pyydä ideoita ja ehdotuksia asioista, joita voisit tehdä, että palkkatavoitteesi voitaisiin hyväksyä.

4. Palkkakeskustelun yhteenvetäminen

Esitä keskusteluiden kirjaamista kirjallisesti niin molemmilla osapuolilla on selkeät sävelet siitä, mitä neuvotteluissa sovittiin. Myöhemmin kumpikin voi myös vedota vain siihen dokumenttiin, joten väärinkäsityksiä ei pääse syntymään. Mikäli esimiehesi haluaa vielä miettiä asiaa, vaadi tarkkaa päivämäärä milloin asiaan palataan. Pyri saamaan päätös heti keskustelun päätyttyä.

5. Keskustelujen jälkeen

Palkkakeskustelujen jälkeen on aika tehdä henkilökohtaista yhteenvetoa. Mitä mieltä olet itse keskustelusta? Saitko mitä halusit? Mikäli keskustelun tulos ei ollut mitä halusit, mitä jäi puuttumaan? Olisitko voinut tehdä jotain toisin tai tuoda keskusteluun enemmän?

Neuvottelun läpikäyminen helpottaa keskulujen pitämistä jatkossa, joten siihen kannattaa sijoittaa aikaa ja katsoa läpi kohtia joita voisi parantaa. Puuttuiko sinulta jotain neuvottelujen aikana? Mihin esimiehesi kiinnitti huomiota? Pyysikö hän tarkennusta jostain?

Mitä tarkempi ja täydellisempi paketti sinulla on, sitä varmemmin saat mitä haluat. Pidä muistiinpanosi tallessa tai tee dokumentti tärkeimmistä asioista seuraavaa keskutelua varten.

Leave A Response

* Denotes Required Field