Palkkaneuvottelu

Palkkaneuvottelu on se tilanne, missä käydään neuvottelu palkastasi. Tässä tapauksessa puhumme siitä, kun on tilanne että koet palkkasi kaipaavan korotusta. Parhaita hetkiä tehdä pyytää palkkaneuvottelua ovat kun työnkuvaan tulee muutos eli työtehtävät vaihtuvat taikka laajenevat tai saat lisää vastuuta. Neuvottelusta voi myös tehdä vuosittaisen palaverin esimerkiksi kehityskeskustelun yhteydessä.

Itse neuvottelu tilanteeseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Neuvottelutilanteessa on vaikea lähetä kaivamaan tilastoja tai muita tärkeitä tietoja vaan sinulla täytyy olla kaikki ylhäällä ennen palkkaneuvottelun alkua. Yksi hyvä tapa on tehdä kirjallinen hakemus vaikka vain itseäsi varten selkeyttämään mitä olet todella pyytämässä. Neuvottelu tilanteessa on turha kitistä muiden palkoista tai uutisista kuulluista yleisistä palkkalukemista.

Hyviä syitä pyytää palkankorotusta ovat tehtävien vaativuuden lisääntyminen, palkan sitouttavuus yritykseen sekä oman osaamisen tai kokemuksen nousu. Itse palkkapyyntö kannattaa pitää järkevässä haitarissa. Siihen kannattaa selvittää keskiarvoisia lukemia tai kysellä kollegoilta apua.

Kuinka valmistaudut palkkaneuvotteluun

Neuvottelut vaativat taustatyötä. Kannattaa pitää käytettyä aikaa sijoituksena, hyvänä sellaisena, sillä se voi tuottaa kuukausi – ja vuositasolla suuria summia. Silloin muutaman tunnin valmistautuminen saa hyvän tuntipalkan. Käy läpi nykyinen työsopimuksesi sekä alasi työehtosopimus. Selvitä työnantajasi käytäntöjä palkankorotuksien suhteen ja kuinka henkilöstön kanssa normaalisti toimitaan. Etsi saatavilla olevia palkkatilastoja omalta alaltasi. Uutiset, alajärjestöt ja tilastokeskus tarjoaa esimerkkejä.

Tee kotitehtäväsi niin olet varmasti ajantasalla asian suhteen.

Analysoi oma tilanteesi

1. Miten työtilanteesi on muuttunut viimeisestä palkankorotuksesta tai sopimuksen allekirjoittamisesta? Oletko mukana uusissa projekteissa? Millaisia kokemuksia olet kerryttänyt? Onko vastuusi kasvanut?

2. Miten oma osaamisesi on kehittynyt? Kuinka se vaikuttaa työsuoritukseesi? Voitko tehdä enemmän, tuottaa enemmän tai luoda hyötyä lisää?

3. Voitko antaa konkreettisia esimerkkejä taloudellisesta tai tuotannollisesta hyödystä? Työnantajat pitävät selkeistä luvuista.

4. Ovatko työaikasi muuttuneet? Joudutko tekemään pitkää päivää? Onko tilauskanta kohonnut ja asiakasmääräsi nouseet? Jos joudut käyttämään enemmän aikaa työhösi, ovatko korvaukset sen mukaisia?

5. Onko sinulla selkeä työputki tiedossa? Onko esimiehesi laatinut kanssasi tavoitteita? Oletko saavuttanut ne?

6. Miten sinua palkitaan onnistumisista? Saatko projektikohtaisia tai tehtäväkohtaisia korvauksia?

7. Onko työympäristösi muuttunut? Onko yrityksen tila vakaa tai parantunut?

Käy läpi henkilökohtaista tilannettasi

Mihin olet menossa ja miten haluat kehittyä? Omalle uralle kannattaa luoda suunnitelma.

1. Millaista osaamista sinulla on, mitä et nykyisessä toimessa käytä? Harrastukset, itseopiskelu tai muut taidot voivat olla hyödyksi vaikka et niin uskoisikaan. Kannattaa puhua niistä esimiehellesi.

2. Millaisia työtehtäviä haluaisit tehdä? Voitko edetä uusiin tehtäviin? Voiko osan nykyisistä tehtävistä ulkoistaa?

3. Haluatko kasvaa työssäsi? Olisitko innokas ottamaan lisää vastuuta?

4. Miten voisit auttaa työnantajaasi pääsemään heidän tavoitteisiinsa? Jos löydät yhteyksiä, kerro niistä. Jos et tiedä työnantajan tavoitteita, kysy niistä ja pyri auttamaan niiden saavuttamisessa omilla toimillasi.

Mitä haluat palkkaneuvotteluissa tapahtuvan

  • Määrittele itsellesi haluamasi tulevaisuuden kuva. Perustele haluamasi palkka sen mukaan. Päätä tavoite luku, minkä haluaisit palkankorotuksen olevan. Lisää siihen vähän neuvotteluvaraa, mutta pidä lukema kohtuullisena. Pidä kuitenkin selkeä luku mielessä minkä haluat.
  • Laadi itsellesi esityssuunnitelma. Voit harjoitella sitä ystävän tai puolison kanssa. Tämä ei vaadi paljoa aikaa, mutta varmistaa sen, että saat asiat oikeassa järjestyksessä esitettyä. Mitä selkeämpi esitys, sen parempi.

Lisävinkkejä palkkaneuvotteluun:

1. Tee esitys työnantajan tarpeet mielessä. Vain ne kiinnostavat häntä lopulta ja vain ne täyttämällä on hänen järkevää korottaa palkkaasi.

2. Käy läpi esimiehesi mahdollisia kysymyksiä tai vastalauseita valmiiksi. Keksi niille vastaukset. Kerro kuinka voit auttaa yritystä ennemmin kuin vain kumoat vasta-argumentit.

3. Kirjoita itsellesi selkeät tavoitteet ja esityksen kulku ylös. Se auttaa vielä avaamaan neuvottelua. Jos tulee neuvottelutilanteessa hätä, voit kurkistaa muistiinpanoihin. Niiden tarkoitus on kuitenkin vain olla sinulle avuksi.

Onnea matkaan!

PS. Jos haluat kysyä lisää vinkkejä tai sinulla on tarkempi kysymys jostakin asiasta, jätä kysymys meille ja autamme sinua parhaamme mukaan!

Leave A Response

* Denotes Required Field