Palkkatoivomus

Tässä artikkelissa käsittelemme palkkatoivomusta. Selvitämme myös miten palkankorotus neuvotellaan palkkatoivomuksen avulla ja kuinka palkkatoivomus kannattaa esittää, jotta se olisi kaikkein tehokkain.

Palkkatoivomus

Palkkatoivomus on tärkeä osa palkankorotusta. Ilman selkeää summaa on vaikea myöntää korotusta, ainakaan suoralta kädeltä. Tietysti tietyt palkankorotukset tapahtuvat helpommin, varsinkin kun kyse on selkeästi määritellyistä palkkaluokan korotuksista tai henkilökohtaiseen palkanosuuteen liittyvistä korotuksista.

Mikäli mitään ennaltamääriteltyä summaa tai prosenttia ei ole niin silloin joudut itse ehdottamaan sitä. Käydään läpi seuraavaksi kuinka sitä kannattaa lähestyä.

Palkkatoivomus ja palkankorotus

Palkkatoivomuksen suunnittelussa on valmistautuminen kaikki kaikessa. Kuten palkankorotus kokonaisuutena, myös palkkatoivomus täytyy osata perustella. Se täytyy osata perustella myös itselle.

Summan laskeminen kannattaa aloittaa tutkimalla normaaleja palkankorotuksia omalla alalla sekä työpaikalla. Selvitä yleisiä keskipalkkoja sekä millaisia palkankorotusasteita saattaa olla.

Toinen vaihe on tutkia omia palkankorotuksen perusteita. Millaiseen korotukseen ne sinusta oikeuttavat? Kun lasket palkkatoivomusta, muista tutustua myös mahdollisiin työsuhde-etuihin. Työnantajan on helpompi myöntää niitä, jos ne ovat verotuksellisesti hänelle järkeviä kohteita.

Tässä vaiheessa tapahtuu yleinen virhe, joka voi kääntyä itseään vastaan. Ihmiset alkavat miettimään omia tarpeitaan, halujaan ja toivomuksiaan. Sitten palkankorotus lasketaankin sen mukaan, että kuinka paljon lisää rahaa tarvitaa, jotta voi viettää loman etelässä tai käydä shoppailemassa hieman enemmän joka kuukausi. Siinä ei itsessään ole mitään ongelmaa, mutta miten perustelet oikeutuksen sellaiseen palkankorotukseen, jos ainoat motiivit ovat omat viihde – ja virkistäytymistarpeet.

Jos pystyt osoittamaan selkeästi, että miksi sinä ansaitset korotuksen ja vaikka näyttämään yleisen korotusprosentin tai määrän niin on heti äärimmäisen todennäköistä, että tulet samaan myös sen toivomuksen mukaisen palkan.

Jos haluat tarkempaa apua palkkatoimuksen laskemiseen, lue tämä artikkeli heti.

Kuinka palkkatoivomus esitetään

Miten palkkatoivomus tulisi esittää? Käytännössä pamautat sen vain pöytään. Voit hyödyntää myös palkankorotushakemusta, erityisesti jos yrität saada palkankorotusta sähköpostilla.

Käytännössä kun keskustelet työantajasi kanssa palkastasi niin pyri aloittamaan keskustelu kertomalla perusteluja, että miksi sinun tulisi saada korotusta. Kun olet kertonut selkeästi syyt korotukselle, esitä palkkatoivomus. Kerro, että olet laskenut sen vastaavan mielestäsi hyvin perustelujen mukaisia ansioita.

Aloita aina perustelemalla korotus. Kerro asia vielä mielellään mahdollisimman selkeästi kuinka työantajasi on hyötynyt niistä suorituksista. Oli se sitten sinun kouluttautumisesi tai loistavat työsuoritukset, kerro ne kuinka työantajasi on saanut jonkinlaista hyötyä.

Leave A Response

* Denotes Required Field