Selvitä onko palkankorotus perusteltua

Palkankorotuksen saaminen ei ole aina takuuvarmaa. On tiettyjä merkkejä, joita kannattaa tutkia ja pohtia ennen korotuksen pyytämistä. Jatkuva pyytäminen ei ole toivottavaa, sillä esimies ei halua joutua kieltäytymäänkään koko aikaa. Vältä turhat palkankorotuksen pyynnöt ja selvitä onko nyt oikea aika tehdä palkankorotushakemus.

Listasimme tärkeimpiä vinkkejä, joita kannattaa tarkastella. Ota kynää ja paperi tai avaa tekstitiedosto. Listaa asioita, jotka sopivat omalle kohdallesi.

Saat keskimääräistä vähemmän palkkaa

Tiedätkö mikä on yleinen palkkataso työpaikallasi tai alallasi? Tiedätähän, että työehtosopimukset määrittelevät vain alimman vaaditun palkan, eivät sitä mikä sopii juuri sinulle. Tämä kannattaa huomioida.

Voit tiedustella keskimääräistä palkkaa työtovereiltasi tai muilta samalla alalla olevilta. Asiaa voi myös kysyä oman alan järjestöiltä tai selvittää tilastokeskuksen sivuilta.

Tämä ei ole suoraan merkki siitä, että juuri sinun pitäisi saada lisää palkkaa. Toki se antaa viitettä, mikä on yleinen palkkataso. Työnantajat eivät tietysti aina mielellään maksa parasta mahdollista palkkaa, joten asiasta on hyvä olla tietoinen. Ainoastaan tämä mielessä ei kannata mennä työnantajan puheille, vaan kannattaa ottaa mukaan muitakin perusteluita.

Asiakasmäärät nouseet

Onko yrityksesi asiakasmäärät tai tilauskanta nousussa? Lisää asiakkaita tai tilauksia tarkoittaa myös lisää liikevaihtoa ja tuloja yritykselle. Se voi tarkoittaa myös lisää työtä ja vastuuta. Molemmat ovat hyviä merkkejä siitä, että yrityksellä on rahaa käytössä ja työntekosi on merkityksellistä.

Pelkästään asiakasmäärien nousuun ei kannata viitata vaan kertoa enemmänkin kuinka juuri sinun hyvät suoritukset ovat vaikuttaneet tähän tai kuinka tilausmäärien nousu on vaikuttanut sinun vastuualueeseesi työpaikalla. Molemmat ovat erinomaisia syitä saada korotettua rahallista korvausta.

Epämukavat työajat

Onko työaikasi normaalista poikkeava? Ylitöistä maksetaan toki korvausta, mutta tiesithän, että epämukavista työajoista maksetaan myös korotettua palkkaa. Yö-, pyhä-, ja viikonloppuvuoroista voi saada selkeästi korkeampaa korvausta kuin normaalista 9 – 17 työstä.

Lisääntynyt vastuu työpaikalla

Onko vastuusi ja työtehtävät lisääntyneet vuosien aikana työpaikallasi? Näin voi käydä ja käykin monille. Valitettavasti sitä ei aina muisteta palkkauksessa, eikä työnantaja silloin sitä osaa korvata kuten pitäisi. Kannattaa tarkistaa alkuperäisen työsopimuksen työtehtävistä, mitä olet sopinut tekeväsi ja millaiset tehtävät sinulla on nyt. Listaa niiden ero ja kävele työnantajan puheille.

Vastuun ja työtehtävien määrän nousu ovat erinomaisia merkkejä siitä, että palkankorotukseen on aihetta. Ne myös tarkoittavat, että olet jatkuvasti arvokkaampi työnantajallesi ja siten hän on taipuvaisempi antamaan sinulle palkankorotuksen.

Tilaukset romahtaneet tai huono taloustilanne

Onko työnantajallasi huono taloustilanne? Silloin voi olla huono aika käydä pyytämässä rahakirstun raottamista. Paras vaihtoehto silloin pyrkiä löytämään tarkkoja keinoja, joilla voit tuoda lisää tilauksia tai rahaa yritykseen sisään omalla panoksellasi ja yrittää neuvotella selkeät pelisäännöt millaisen korvauksen voisit saada siitä.

Tässä tilanteessa yleensä kannattaa jättää palkankorotuksen pyytäminen myöhemmäksi. Odota esimerkiksi seuraavan tilikauden budjetointiin, jolloin työnantaja voi olla taipuvaisempi sijoittamaan rahaa sinuun.

Hyviä työsuorituksia

Onko taustalla sarja hyviä työsuorituksia? Kerää raportteja tai merkittäviä konkreettisia tuloksia omaan henkilökohtaiseen portfolioon ja hyödynnä sitä neuvotteluissa. Hyvät työsuoritukset ovat aina hyvä merkki mahdollisuudesta saada palkankorotus.

Isoissa organisaatioissa kannattaa pitää tarkkaan henkilökohtaista kirjanpitoa, sillä palkasta vastaava esimies ei todennäköisesti edes tunne sinua tai tiedä suorituksista. Kirjanpidon avulla voi näyttää hänelle selkeästi miksi olet korotuksen arvoinen.

Kasvanut osaaminen

Onko osaamisesi kasvanut viime aikoina? Jatkuva kouluttautuminen ja osaamisen lisääminen on äärimmäisen arvokasta. Voit korottaa sen avulla palkkaasi jatkuvasti ja turvata oman pelipaikkasi työnantajan silmissä. Mitä enemmän kouluttaudut ja mitä enemmän työnantaja kouluttaa sinua, sitä arvokkaampi olet hänelle.

Osaamisen kasvaminen on äärimmäisen hyvä merkki palkankorotuksen saamisesta. Pidä tarkkaa kirjanpitoa, millainen on osaamisen polkusi ja miten se hyödyttää työnantajaasi.

Pitkä ura takana

Onko taustalla vuosien ura ja ammattitaito? Vuosilisät ja ikälisät ovat useilla aloilla turvattuja palkankorotukseen oikeuttavia asioita. Niistä kannattaa palkanlaskijaa ja esimiestä aina muistuttaa. Jos niitä ei ole kirjattu työsopimukseen tai työehtosopimukseen, kannattaa pitkästä urasta ja vankasta osaamisesta muistuttaa. Voit olla avuksi nuoremmille polville ja osoittautua tärkeäksi henkilöksi yrityskulttuurin keskellä.

Pitkä ura samassa työpaikassa on hyvä merkki palkankorotuksen pyytämiseksi.

Leave A Response

* Denotes Required Field