Työsuhde-etu osana palkankorotusta

Työsuhde-edut ovat järkevä tapa lisätä työantajalta saamaasi palkkiota. Ne voivat olla verotuksellisesti parhaita keinoja molempien näkökulmasta. Tärkeintä on selvittää, että kuinka työsuhde-etu kannattaa.

Etujen tarkoitus on tietysti sitouttaa työntekijää syvemmälle yritykseen. Työntekijälle niiden pitäisi lisätä motivaatiota ja toimia palkintona. Sinulle tärkeintä on havainnollistaa, kuinka ne saavat sinut työskentelemään tehokkaammin yrityksen etujen puolesta.

Monilla on jo nyt lukuisia työsuhde-etuja, joita ei vain mielletä eduiksi. Sen takia on tärkeää valmistautua hyvin ennen palkankorotuksen pyytämistä ja palkkaneuvotteluita, että tiedät tarkasti mitä kaikkia etuja sinulla on jo. Samojen etujen uudestaan pyytäminen toisi huonon kuvan itsestäsi. Eduiksi lasketaan liikunta – ja kulttuurisetelit, työpaikan kuntosali tai vaikka ilmaiset juomat työpaikallasi.

Työsuhde-edut

Tässä lista yleisimmistä työsuhde-eduista, joita Suomessa tarjotaan.

  • Lomaraha eli lomaltapaluuraha
  • Matkapuhelin ja liittymä datapaketteineen
  • Kannetta tietokone tai tabletti
  • Ateriaetu, lounasseteli tai työpaikkaruokailu
  • Palkaton vapaa tai mahdollisuus siihen
  • Liukuva työaika
  • Merkkipäivämuistaminen eli syntymäpäivät jne
  • Palvelusvuosimuistaminen
  • Henkilökunnan tilaisuudet ja juhlat, kuten joulujuhlat
  • Kuntosalietu

Kuinka työsuhde-etu vaikuttaa

Tärkeintä on tietää kuinka edut vaikuttavat verotukseen ja mitkä ovat niihin liittyvät sitoumukset.

Työsuhde-edulla, kuten matkapuhelimella tai työsuhdeautolla on tietty verotusarvo. Otetaan esimerkiksi puhelin, jonka verotusarvo voi olla 20 euro joka kuukausi. Puhelin on kannattava vain, jos sen käyttö yksityisessä käytössä ylittää verotusarvon.

Edut voivat vaatia sitoutumista tietyksi työkaudeksi. Otetaan esimerkiksi työsuhdeauto. Usein autot eivät ole yrityksen omistuksessa vaan ne ovat leasing-periaatteella yrityksen nimissä. Usein juuri työntekijää varten. Silloin sopimukseen voi kuulua, että työntekijä joutuu maksamaan koko leasing-sopimuksen maksut, jos työsuhde keskeytyy kesken sopimuskauden. Maksu voi olla hyvin merkittävä.

Etujen ottaminen osaksi palkankorotusta voi hyvinkin olla järkevää, kunhan vain tiedä minkä etujen piiriin jo kuulut. Kun olet itse aloitteen tekijä palkankorotuksessa, voit ehdottaa myös järkeviä ehtoja molemmin puolin. Korosta pyytäessä kuinka se tehostaa työsuoritusta ja auttaa sinua sitoutumaan enemmän yritykseen. Osa eduista voi olla palauttavia eli virkistäviä, jotta voit työhön palatessa toimia täysillä akuilla. Osa eduista voi toimia suoraan työntehostajina, kuten matkapuhelin tai tabletti työmatkoilla valmistautumisessa.

Selvitä mitä tarvitset ja mistä hyötyisit. Ehdota rohkeasti.

Leave A Response

* Denotes Required Field