Vältä tätä virhettä, kun haluat lisää rahaa

Haluatko saada lisää rahaa? Tänään käydään läpi luultavasti se yleisin virhe, mihin palkankorotuspyyntö kaatuu. Itseasiassa tämä ei ole vain yksi virhe vaan ajatusmalli, mikä johtaa useampaan virheeseen palkakorotusprosessin aikana. Tilanne päättyy siihen, että sinä jäät ilman toivomaasi palkankorotusta ja esimiehelläsi ei ole paras mahdollinen kuva sinusta.

Tämä ei ole mikään yksittäinen tekniikka tai kikka. Koko idea on ajatusmalli, johon uskomme liian herkästi.

Käydään läpi yleinen palkankorotustilanne.

Palkankorotuksen pyytäminen alkaa kahdella tavalla.

1. Kerrot, että tarvitset lisää rahaa.

2. Kerrot, miksi ansaitset lisää rahaa listaamalla kuinka hyvin ole kouluttautunut.

Tilanne jatkuu sillä, että päätät vakuttaa esimiehesi listaamalla paljon muitakin hyviä osaamisiasi tai asioita, jotka vaikuttavat rahan tarpeeseesi.

Hyvällä tuurilla tilanne päättyy toivomallasi tavalla. Mutta todennäköisesti ei. Silloin seuraa seuraavaa.

Jos tilanne ei pääty toivotulla tavalla, ajattelet että esimies on epämiellyttävä eikä hän ymmärtänyt sinua. Vika oli hänessä joka tapauksessa. Ehkä tämän lisäksi ärähdät tai pyrit loukkaamaan esimiestäsi jollain tavalla.

Tarvitset ajatusmallin muutoksen

Palkankorotus on kiinni pääasiassa täysin muista asioista kuin sinun henkilökohtaisesta osaamisesta, kuten tutkinnoistasi ja kiinnostuksestasi. Vaikka ne ovat pohjana tekemiselle niin työnantaja ei ole kiinnostunut niiden kuulemisesta. Liian moni ajattelee nykyisin, että tutkinto tai osaaminen ratkaisee. Kuten sanottua, ne ovat hyviä lähtökohtia, mutta eivät ratkaise asiaa.

Kaikken tärkeintä on se, että mitä voit tarjota työnantajallesi, jota hän haluaa tai tarvitsee. Näiden asioiden täytyy kohdata, mutta työnantajasi ehdoilla. Hänelle on ensisijaisesti tärkeämpää tietää, että hänen tarpeensa voidaan täyttää. Vasta seuraava askel on kertoa millä osaamisella ja taidoilla pystyt täyttämään sen.

Voit luulla, että työnantaja ymmärtää ja osaa vetää johtopäätökset asiaan itse, kun luettelet sen tutkinto ja koulutuslitanjan läpi CV:stä. Mutta haluatko jättää sen työnantajan vastuulle? Hänen ei tarvitse tehdä johtopäätöksiä itse, eikä se ole 100 % varmaa, että hän sen johtpäätöksen tekee itse tai haluaa tehdä itse. Monille on tärkeää, että juuri hakija osaa tehdä ne päätelmät itse.

Ota vastuu siitä, että täytät työnantajan tarpeet ja osoitat hänelle itse miten se tapahtuu. Silloin olet lähellä palkankorotuksen saamista.

Leave A Response

* Denotes Required Field