Yleisimmät virheet palkkaneuvotteluissa

Palkkaneuvottelut ovat vaikeita tilanteita. Ne ovat luultavasti työhaastattelun jälkeen toinen haastavimmista hetkistä työuralla. Listasimme yleisimpiä virheitä, joita palkkaneuvotteluihin mennessä voi sattua. Jos sinulla listaan lisättävä kohtia, älä epäröi lähettää meille vinkkejä, voit tehdä sen myös nimettömästi.

Et ole valmistautunut

Esimiehen on helppoa huomata oletko valmistautunut neuvotteluihin. Tietyt yksinkertaiset asiat toistuvat joka palkkaneuvottelussa. Jos osaat vastata niihin selkeästi ilman, että vastausta pitää arpoa, voit näyttää että tiedät mistä puhut. Valmistaudu ja selvitä itsellesi ennakkoon miksi ansaitset korotuksen, kuinka paljon haluat ja miten esität asian esimiehellesi.

Annat tunteiden ohjata toimiasi

Neuvottelut sujuvat mallikkaasti, jos ohjaat keskustelua positiivisten faktojen kautta. Näytä jotain kättä pidempää. Jos annat tunteiden liehua ja hermostut ensimmäisestä eteen tulevasta mutkasta niin neuvottelu päättyvät lyhyeen. Pidä pää kylmänä ja todista miksi olet palkankorotuksen arvoinen.

Perustelet muiden palkoilla

”Mutta Pirjoa ja Matti saavat näin paljon enemmän”. Ehkä, mitä sitten. Ne eivät ole syitä nostaa sinun palkkaasi. Osoita mieluummin, että teet vähintään yhtä paljon töitä tai jopa enemmän ja vielä raskaampia. Silloin työnantajallasi on syytä nostaa palkkaasi. Pelkkä vertailu antaa huonon kuvan eikä kerro todellisesta tilanteesta yrityksen kannalta mitään.

Perustelet omaa taloustilannettasi

”Auton vakuutusmaksut nousivat ja pyykinpesukone hajosi”. Ei näin. Ne ovat sinun ongelmiasi. Ne eivät vaikuta tai hyödytä yrityksen tilanteeseen mitenkään. Yhdenkään esimiehen ei ole perusteltavaa antaa palkankorotusta sinun henkilökohtaisen talouden perusteella. Unohda se asia. Älä edes mainitse asiaa neuvotteluissa.

Olet laiskotellut tai jättänyt töitä tekemättä

Huonon työmoraalin tai heikkojen työtulosten kanssa on turha mennä vaivaamaan työnantajaa. Korotukselle pitää olla todellinen syy. Paranna ensin tulostasi ja osoita olevasi palkankorotuksen arvoinen.

Aliarviointi

Aliarviointi on omalla kohdallasi merkittävä virhe. Sen takia on tärkeää valmistautua hyvin ja katsoa faktoja silmästä silmään. Jos pystyt näyttämään arvosi työnantajalle ja esimerkiksi antamaan euromääräisen luvun sille, voit hyvin pyytää sen minkä arvoinen oikeasti olet. Jos vähättelet itseäsi niin tekee myös työnantajasi.

Ylilyönnit

Ylilyönteihin kuuluu liioitteleminen kaikessa asiaan liittyvässä. Ehkä merkittävin on palkkatoive. Liian suuri korotus suhteessa näyttöihin on iso moka ja se voi lopettaa neuvottelut siihen pisteeseen. Esimiehen on vaikea ottaa sinua tosissaan, jos palkka nousee kymmeniä prosentteja ellei siihen ole todellista syytä.

Lisävinkit:

1. Kokeile kysyä torstai-iltapäivänä, yleensä silloin ollaan leppoisammissa tunnelmissa kuin alkuviikosta tai vielä keskiviikkona. Perjantaisin ollaan jo liian lomatunnelmissa.

2. Odota kunnes seuraavan vuoden budjettia ollaan luomassa. Uuteen budjettiin on helpompi saada ujutettua lisää kuluja (palkkasi on aina kulu) kuin nykyiseen budjettiin.

Leave A Response

* Denotes Required Field