Ylennyksen kautta palkankorotukseen

Palkankorotusta ei aina kannata etsiä suorinta tietä. Korotuksen saamiseen vaaditaan joka tapauksessa panostusta ja oman arvon lisäämistä esimiehen silmissä. Mikä onkaan parempi tapa kuin tähdätä ylennykseen? Yleensä kaikki ylennykset takaavat jonkin tason palkankorotuksen.

Mitä voit tehdä? Listasimme seitsemän asiaa, jotka voit tehdä ylennyksen saamiseksi. Lue ne läpi ja valitse sinulle sopivimmat. Älä pelästy vaikeinta, vaan valitse se mikä kuulostaa toimivimmalta sinun tapauksessasi.

1. Kysy esimiehiltäsi ylennyksen vaatimuksista

Kysy lähimmältä esimieheltäsi mitä yleneminen vaatisi ja millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Ylentäminen talon sisältä on aina helpompaa kuin lähteä rekrytoimaan ulkopuolelta ihmisiä. Pyydä ja kysele mahdollisimman tarkkoja neuvoja, sillä niiden avulla voit luoda selkeän toimintasuunnitelma.

2. Kouluttaudu lisää

Itsesi kehittäminen on aina erinomainen tie lisätä osaamista ja hankkia vastuuta yrityksen sisällä. Selvitä millaisia koulutusohjelmia yrityksessäsi on ja kysele onko mahdollista tehdä kouluttautumista työnantajan kustannuksella ulkopuolella. Hyppää kaikkiin mahdollisiin koulutuksiin mukaan, koska se lisää arvoasi työnantajan silmissä.

Sopivat koulutukset voivat taata ylennyksen lisääntyneen osaamisen muodossa.

3. Hae paikkaa

Jos työpaikallasi on avoinna paikka, mikä tarkoittasi ylennystä sinulle, hae sitä. Sinut tunnetaan yrityksessäsi, joten olet heti askeleen edellä muita hakijoita. Jos paikka vaatii lisää kouluttautumista, siirry edelliseen kohtaan. Ehkä työnantajasi voi kouluttaa sinut siihen paikkaan. Ylennys ei aina tapahdu pyytämättä sitä.

4. Pyydä ylennystä

Joskus täytyy toimia suoraan. Kävele esimiehesi luo ja pyydä ylennys. Käytä samoja neuvoja kuin palkankorotuksen kanssa. Kerro miksi osaamisesi ja työintosi takia olisit sopiva paikkaan. Kerro mitä voit oppia vielä lisää. Tarjoa esimiehellesi hyötyjä, joita antaa.

5. Pyydä koeaikaa

Mikäli suora yleneminen ei toimi, voit pyytää koeaikaa uudessa tehtävässä. Ehdota, että otat lisää tehtäviä vastuullisesi vanhalla palkalla ja työnimellä. Ehdota, että voitte mitata yhdessä suoriutumistasi. Mikäli onnistut tehtävässä tietyn määräajan sisällä, ylennys on sinun.

6. Suunnitele urasi

Tiedätkö mitä haluat? Jos et niin nyt on hyvä aika päättää. Valitse mitä haluat. Valitse tarkemmin kuin pelkästään suurin mahdollinen rahasumma. Millaisia tehtäviä haluat tehdä ja mitä haluat saavuttaa? Ylennus ei aina tapahdu hyppäys kerrallaan, joskus se on hidas prosessi mikä vaatii aikaa. Anna sille aikaa.

7. Ole avoin tavoitteistasi

Kun tiedät mitä haluat, kerro siitä ympärillesi. Ihmisillä on tapana haluta auttaa sinua. Työnantaja suhtautuu tyytyväisemmin ihmisiin kenellä on tavoitteita ja halua kehittyä eteenpäin. Avoimuus takaa sen, että sinut muistetaan kun mahdollisuuksia uusiin haasteisiin on.

Palkankorotus ei ole aina se tärkein asia. Usein enemmän tyydytystä tuo työtehtävien merkitys, vaihtuvuus ja jatkuva miellekkyys. Sen takaa, että haluat päästä eteenpäin urallasi. Samat työtehtävät vuodesta toiseen takaavat vakaan osaamisen, mutta siihen voi kyllästyä. Silloin ainoa vaihtoehto voi tuntua olevan rahallisen korvauksen korottaminen, vaikka työtehtävien vaihto voisi tuoda miellekkyyden takaisin työhön sekä palkankorotuksen kirsikkana kakun päällä.

Leave A Response

* Denotes Required Field